Viktigt att ha med sig på resan

Att packa inför en resa kan verka vara en enkel uppgift men så är inte alltid fallet. Det finns massor av saker som är mycket viktiga att ha med sig för att få en lyckad resa utan att det uppstår problematiska situationer. Här nedan ska vi lista en del grejer som är bra att ha när du ska resa iväg utanför Sverige.

Handsprit kan rädda dig från mycket

Något som kan rädda en från mängder av baciller är förstås handspriten.
När du är ute och reser vet du aldrig när du kan få tillgång till tvål och vatten och just därför är handspriten en mycket viktig sak att ha med sig var man än är. Exempelvis kan denna sprit vara mycket bra att ha med sig redan på flygresan; kom bara ihåg att förpackningen inte får rymma mer än 100 ml, annars får du inte ha den på flyget. När du gör långflygningar serveras ofta mat och fika på flyget och då är det inte alltid man känner för att krångla sig ut mellan sätena, ställa sig i toalettkön för att sedan tvätta händerna utan då är en handsprit i handbagaget toppen. På apohem.se finns massor av bra hygienprodukter och bland annat handsprit.

Tandborste och tandkräm

Att ha tandborste och tandkräm med sig när man reser tycker de allra flesta är en självklarhet. Dock är det inte alla som tänker på att det är smart att packa ner detta i handbagaget. Att hålla sin munhygien fräsch är både viktigt för tandhälsan och grannen på flyget. Dessutom tackar man sig själv en hel del om det visar sig att det ”riktiga bagaget” försvunnit på vägen och man vill borsta tänderna direkt när man kommer fram till sitt hotell.

Myggmedel viktigt i vissa länder

Som de flesta vet finns det myggor i världen som inte bara ger kliande myggbett utan som också sprider smittor. Om man ska resa till ett land utanför Europa då kan myggmedel vara räddaren i nöden. Myggor kan nämligen bära på sådana sjukdomar som malaria, dengufeber och zikavirus. Det allra bästa brukar dock egentligen vara att köpa myggmedel på plats i det landet som man befinner sig i. Myggmedel i Sverige är allt som oftast gjorda för våra lite snällare svenska myggor.

Alvedon och Ipren

Även om man inte är den som petar i sig värktabletter dagligen hemma i Sverige så kan det ju uppstå situationer då man faktiskt behöver dem. När man reser utomlands och blir dålig, med hög feber eller liknande, brukar det sista man vill göra vara att ge sig ut och leta efter ett apotek och värktabletter. Så även om du inte vanligtvis tar värktabletter hemma ta med dig dem för säkerhets skull.

Vätskeersättning

vätskeersättning

När vi kommer till andra länder och kulturer kommer vi även till andra bakteriekulturer. Att få matförgiftning i ett annat land än sitt hemland är inte ovanligt. När man är matförgiftad gör man av med mycket mer vätska än man kan tro och då är det mycket viktigt att få vätska i sig igen. Vätskeersättning är då en bra lösning.

Packning

För att packa ner allting på ett bra och smidigt sätt så behöver du såklart en resväska som är smidig och där allting får plats. Ska du köpa en resväska online så rekommenderas resväskor.se där utbudet är stort och det finns något för alla. Du kan beställa hem och klämma o känna och byta om du inte skulle vara nöjd. Är du däremot hellre ute i butiker och trängs men har möjligheten att känna på resväskan så kan du ju alltid gå in på NK eller Åhlens för att se vad du kan hitta där. Det är dock svårt att få samma stora och breda utbud som du har på t.ex. resväskor.se eller andra nätbutiker som är mer inriktade.