Var ska man äta i Stockholm?

Stockholm är ett givet val för många, både för resande turister som svenskar. Stockholm erbjuder mängder med trevliga hak och restauranger. Oavsett om du vill sitta ute en sommarkväll eller i trevlig inomhusmiljö så finns det något som passar dig. I denna artikel kommer vi ta upp ett flertal restauranger som är väldigt populära i Stockholm, bland annat Riche, Ekstedt och Supper Stockholm. Men det finns förstås en hel del andra matställen att ta del av när du befinner dig i huvudstaden.

När det kommer till matställen i Stockholm finns det mysiga caféer som erbjuder kaffe, tilltugg och enklare måltider. Men sedan finns det förstås också mängder med bra och trevliga restauranger som är ett måste under din resa till Stockholm. En restaurang som är att rekommendera är TAK som ligger 48 meter över havet och hela ytan är på 1 000 kvadratmeter fördelat på två våningar. Med andra ord kan det bli en häftig matupplevelse där, eller om du bara vill ta någon drink.

Riche

Riche är ett så kallat brasserie, detta är ett gammalt franskt uttryck som innebär ett bryggeri samt en enklare typ av restaurang. Riche är dock allt annat än enkelt och här får du en upplevelse i matväg du sent kommer glömma. Du har förmodligen hört talas om den kända rätten med köttbullarna som är Riches mest serverade måltid. Till köttbullarna får du givetvis potatis, brunsås och lingonsylt – alla tillbehör du kan tänkas behöva. Är du i Stockholm är Riche ett givet besök!

Supper Stockholm

Supper Stockholm är en källarrestaurang belägen i Vasastan. Under sommarhalvåret är det dock en annan plats för restaurangen som då ligger på Norra Bantorget, för att ge möjligheten till en uteservering under bar himmel. Supper Stockholm är perfekt för såväl stora som små sällskap och dina smaklökar kommer förmodligen avguda dig efter ett besök på denna restaurang. Menyn är anpassad utifrån säsong vilket är väldigt uppskattat bland gästerna. Supper är en av de bästa restaurangerna som finns i Stockholm, du hittar konceptet även på andra orter.

Ekstedt

Ekstedt är en mycket exklusiv restaurang belägen i centrala Stockholm. Restaurangen öppnade år 2011 och är alltså relativt ny. På menyn hittar du såväl lamm som fisk och annan typ av kött. Du kan smidigt boka bord via den officiella webbsidan för restaurangen och på så sätt garanteras en plats. Ekstedt har stängt söndag och måndag men är perfekt att besöka för en lördagsmiddag. I restaurangköket finner du en eldgrop, vedugn och vedspis där maten tillagas på allra godaste sättet.