Tips på saker du kan göra som turist i Stockholm

Huvudstaden Stockholm har en hel del att bjuda på för dig som är turist. Dock kan det vara svårt att veta vad du som turist ska lägga fokus på under en semester i Stockholm. Oavsett finns det alltid något roligt du kan hitta på som turist i huvudstaden Stockholm. Faktum är att utbudet i Stockholm passar alla turister oavsett om du är matälskare, gillar utelivet, kulturintresserad, naturälskare eller åker med familj och barn. Stockholm är en fantastisk turiststad och utöver huvudstaden finns det tips på olika utflykter utanför Stockholm i det avlånga landet Sverige.

Innan vi kommer med lite tips på vad du som turist kan göra när du besöker Stockholm påminner vi dig om att det sannolikt är mycket liv och rörelse i staden under semestern. Därför kan ett mobilskal från fyndiq.se vara något att införskaffa inför resan. Detta för att försäkra dig om att din mobil har ett skydd om du mot förmodan skulle tappa den. En mobil är nämligen inte bara ett viktigt kommunikationsmedel utan behövs också för att söka viktig information om bland annat turistattraktioner, platser, väder och framkomlighet på vägar.

Turist i Stockholm

Gamla Stan

Är du ute efter liv och rörelse i en omgivning full av ikoniska samt färgglada byggnader från förr, är Gamla Stan ett perfekt tips för dig som turist. Här kan du njuta av flertalet caféer samt restauranger som ger dig det där lilla extra i smaklökarna. Dessutom finns den en hel del butiker med olika souvenirer som du kan ta med dig hem som ett minne från semestern.

Kungliga slottet

Är du som turist ute efter museer av olika slag är kungliga slottet det självklara valet. I byggnaden finns det nämligen flera museer med anrik historik i form av skattkammaren, livrustkammaren eller muséet Tre Kronor. Kungliga slottet är öppet året om och på sommaren har du även möjligheten att utforska en skulptursamling i Gustav III:s antikmuseum.

Södermalm

Är du ute efter shopping av olika slag som turist är Södermalm stället att vara på. Här kan du strosa runt i en avslappnad miljö i flertalet olika shoppingbutiker. Dessutom kan du ta en ”pit stop” lite var som under din shoppingrunda då Södermalm är fullt av caféer, barer samt restauranger.

Skansen

Djurparken Skansen är en härlig plats att beskåda under sommarhalvåret som turist i Stockholm. Har du familj och barn kan det nog uppskattas då det finns en hel del djurarter att beskåda. Dessutom kan även barnen roa sig på barnens Zoo och möjligheten att ta dem till ett tropiskt akvarium finns också. Inte långt från Skansen finns även nöjesfältet Gröna Lund med massor med åkattraktioner. Ett tips är att kanske slå två flugor i en smäll när du besöker Skansen genom att kombinera detta med Gröna lund.

Utöver dessa tips på platser som turist i Stockholm kan du även besöka: ABBA The Museum, Skeppsholmen, Vasamuseet, Junibacken, Rosendals Trädgård, Östermalm, Bergianska trädgården, Norrmalm, City och Kungsholmen.