Fira födelsedagen i Stockholm – så gör du den speciell!

Bor du i Stockholm eller är du kanske på besök i staden i samband med din födelsedag? Kul! Stockholm är en mycket stor stad där det finns mängder med saker att hitta på som kan göra din dag lite extra speciell. Är du en äventyrare som gillar fart och fläkt kan du testa på att gå på skjutbana, men du kan även hoppa fallskärm eller varför inte testa på bodyflight (om du vill hålla dig lite närmare marken).

Vad finns det inte som man kan göra i Stockholm på sin födelsedag? De allra flesta tänker troligtvis på det restaurang- och nattliv som staden har att erbjuda, och visst är det härligt! Här finns det klubbar som stänger 05.00 på morgonen och genom att stå med på gästlistan kan du göra en fantastisk krogrunda för en relativt billig peng. Det är dock inte alla som föredrar att gå ut och festa natten lång och då finns det mycket annat att välja mellan.

Gå på unik restaurang – Det finns mängder med fantastiska restauranger i Stockholm och många med ett unikt tema. Du kan t.ex. gå på en restaurang som liknar en cirkus, en sportsbar där du kan spela minigolf och bowla eller varför inte orientalisk restaurang med magdansöser och vattenpipa? I många fall har du möjlighet att ta med dig din egen tårta för att fira in kvällen efter att måltiden är avslutad. Beställ din tårta i Stockholm och gör den både unik och personlig att skylta med!

Konsert eller show – Stockholm har många olika platser där konserter och event spelas upp på rullande band. Bland annat finns Kungliga operan i stan, Göta Lejon, Chinateatern, Södra teatern, Globen, Friends Arena och många fler. Varför inte boka in er på din favoritföreställning eller favoritartist?

Escape room – Vill du testa på något riktigt annorlunda sätt att fira din födelsedag på tillsammans med dina vänner? Då kanske du bör testa på ett escape room. Här blir ni inlåsta i en cell eller ett rum och måste samarbeta så mycket som möjligt för att ta er ut därifrån. Det här är dock något som kanske inte är det bästa alternativet för den som är klaustrofobisk.

Dansa natten lång – Även om vi nämnt nattklubbar tidigare så går det inte att sticka under stol med att Stockholm har många att bjuda på. Sanningen är att det faktiskt är precis här som landets största och mest populära ställen finns. Vill du festa bland kändisar kan Café Opera bjuda på ett riktigt bra mingel, men även Sturecompagniet, Debaser på söder, Berns och Solidaritet är mycket uppskattade. Se dock till att du skriver upp dig själv och dina vänner på gästlistan. Stockholms nattliv är väldigt hektiskt och det kan vara svårt, ibland till och med helt omöjligt, att komma in om du inte är med på listan.

Rid häst mitt i stan – Visste du att du faktiskt kan gå på turridning mitt i stan? Det här är ett utmärkt sätt att fira sin födelsedag för den som älskar hästar. Turen varar under cirka 2-3 timmar och börjar tidigt på morgonen. Ni rider tillsammans i sällskap av en professionell ridinstruktör och guide.