Att ta sig runt med bil i Stockholm

Om man inte har kört i storstaden förut kan det troligen vara lite nervöst att köra första gången i Stockholm. Det är mycket bilar, flera filer, trafikljus och en hel del annat man måste ta hänsyn till. Men vad är bra att tänka på när man kör bil i Stockholm när det gäller bilar och körstil?

Ta det lugnt

Det kanske allra viktigaste att tänka på när man kör bil är att ta det lugnt. Det är bättre att bli lite sen än att inte komma fram alls. Man behöver inte köra i 100 kilometer i timmen om man inte vet vart man ska eller om man känner sig osäker. Det är bättre att stanna och släppa förbi andra bilar, eller att helt enkelt låta dem köra om ifall de är stressade.

Köpa bil begagnat

När du ska köpa volvo s60 begagnad eller om du letar efter en annan begagnad bil kan det vara klokt att leta hos till exempel KVD. Där är bilarna betydligt mer kontrollerade och du behöver inte oroa dig för att sitta mitt på en trafikerad väg i Stockholm med en ny begagnad bil som dött kort efter köpet.

Ha en pålitlig bil

När du ska ut och köra i Stockholm kan det också vara bra att kolla bilen lite extra innan du kör iväg. Kanske behöver något däck fyllas på? Hur ser det egentligen ut med motorolja, kylarvätska och spolarvätska? Det kanske är dags att fylla på lite och fungerar alla lampor som de ska? Det är inte roligt att plötsligt stå där och märka att kylarvätskan är slut. Sedan var det just det där med tankningen också. Riskera inte att stå på en större väg i Stockholm med torrt i tanken utan fyll på någon extra liter även om du tror att du kommer att klara dig hela vägen fram.

Be någon annan köra

Om du känner dig riktigt osäker kanske det kan vara klokt att be någon annan köra så att du kan sitta i passagerarsätet och titta på lite. Då kan du lära dig hur filerna fungerar, hur korsningarna ska köras och liknande. Du behöver inte vara rädd utan du kan i lugn och ro fundera och tänka. Om du är helt ny i staden kan det vara värt att ta sig den tiden. När du sedan ska köra själv för första gången kanske samma person kan sitta med och förklara eller guida. Har du ingen kompis som kan hjälpa dig? Hör med en körskola om du kanske kan boka en körlektion för att få lära sig stadstempot!

Undvik de större vägarna

Om det är just de större vägarna med flera filer som oroar så går det att undvika dem. Det gäller bara att köra runt lite omvägar och det kan också vara bra att ställa in sin GPS på att undvika motorvägar i den mån det går. Fram kommer man alltid och vad gör det om det tar lite tid. Då får man dessutom se staden från sin fina bil.